Grand Canyon

Om du ska välja att lämna Las Vegas för en dagsutflykt är ett besök till Grand Canyon ett måste. Detta landskap, som ligger i grannstaten Arizona, är helt unikt och upptaget på UNESCOs världsarvslista.

Grand Canyon

Grand Canyon är ett mycket populärt resmål från Las Vegas

Grand Canyon är nästan 50 mil lång och ökenlandskapet runt omkring är till stora delar indianreservat. Detta medför att du inte får vistas helt fritt här utan behöver åka med på guidade turer den sista biten.

Ta sig till Grand Canyon

Det finns flera sätt att ta sig till Grand Canyon från Las Vegas och beroende på ekonomi och tid passar det olika bra för olika personer.

Helikopter

Har du ont om tid och gott om pengar ska du definitivt ta helikopter från Las Vegas till Grand Canyon. Det finns flera olika arrangerade helikopterturer och det tar knappt en timma att ta sig dit. Utöver själva upplevelsen att åka helikopter får du även en vy över Gran Canyon som är svårslagen. Det är dock inte så billigt men det finns som sagt flera arrangörer så om du planerar att åka helikopter kan det vara värt att kolla runt med lite olika alternativ innan du gör din bokning.

Bil eller buss

Ett lite billigare alternativ är att hyra en bil i Las Vegas och ta sig vidare till Grand Canyon. Den närmsta vägen tar cirka 3 timmar men kommer du med hyrbil behöver du sedan ta en guidad tur den sista biten.

Det billigaste alternativet är att åka med på en arrangerad busstur. Det arrangeras mängder av dessa men räkna med att denna utflykt då kommer ta större delen av en dag.

Mer info

Om du vill få mer information om Grand Canyon samt se fler bilder rekommenderar vi sajten http://www.nps.gov/grca/.

Sök hotell

Se även

Se och göra i Las Vegas
Golf i Las Vegas
Hotell Las Vegas